Állapotfelmérés

Ha gépjárművásárlásra adjuk a fejünket, sok szempontot kell szem előtt tartani.
Szerencsés helyzetben új, szalon autó vásárlására van lehetőségünk, de ez keveseknek adatik meg. Így marad a pénztárcához szabott igények kielégítése.

Ideális esetben lehetőségünk van hat évnél fiatalabb, 100 ezer km-nél kevesebbet futott jármű vásárlására, de ez is inkább csak egy álom maradt sokunk számára.
Ha már megvan az anyagi forrás, és a pontos igények, már csak a megfelelő járművet kell megtalálnunk, ami nem is olyan könnyű!

Az autónepperek a könnyű pénz szerzés érdekében akár illegális módszerekhez is folyamodnak, elhitetve velünk, hogy végre megtaláltuk álmaink autóját, potom áron.
Az ilyen kereskedők kivédésére az egyik legjobb módszer az állapotfelmérés, melynek során felderítjük a jármű eredetét, esetleges hibáit és azok szakszerű – rosszabb esetben szakszerűtlen – javítását.

Az állapotfelmérést előzetes szemrevételezéssel kezdjük, megvizsgáljuk, hogy milyen külső sérülések keletkeztek az autón:

- a szélvédőn, tükrökön, a karosszéria elemeken, az ajtóhézagoknál, a gumiabroncsokat és az alvázat illetően.
- továbbá megvizsgáljuk a víz és olajfolyásokat is.
 
A szemrevételezést műszeres festékréteg vizsgálattal folytatjuk, melynek során felderíthetőek az újrafényezett, szakszerűtlenül javított elemek.

A gyári festékréteg általában 150µ (0,15mm)-nél nem szokott vastagabb lenni, ha ezen felüli eredményt kapunk, biztosak lehetünk az elem újrafényezésében. Ha festékméréssel végeztünk lefelé haladva folytatjuk az állapotfelmérést, következhet a futómű vizsgálata.

Átmozgatjuk a futómű csukló, forgó alkatrészeit, ellenőrizzük a gumiabroncsokat és a csapágyakat. 

Fékméréssel folytatjuk a vizsgálatot, egy számítógép vezérelt diagnosztikai padon lemérjük az első (A) és hátsó (B) tengelyre szerelt fékrendszer hatásfokát.

lengéscsillapító mérés során fényt derítünk az esetleges hibákra, majd következhet a jármű szíve, a motor diagnosztizálása.

Modern járművek esetében a központi egységet (ECM) is diagnosztizáljuk, a kiolvasás során tájékoztatást kapunk az esetlegesen eltárolt hibákat illetően.
Ha van, megvizsgáljuk a blokkolásgátlót (ABS), a légzsákot, az öv feszítőt, a biztonsági berendezéseket vezérlő számítógépet, és az egyéb elektronika eszközöket.

Az állapotfelmérés elvégzéséről, és annak eredményéről részletes, hiteles dokumentációt adunk át ügyfeleinknek.

Ha Ön eladni kívánja gépjárművét, bátran forduljon hozzánk!

Gondoljon Ön is autós társaira, és végeztesse velünk az állapotfelmérést, így megkönnyítve leendő magának és leendő vásárlójának is az üzlet lebonyolítását.

 

Szolgáltatásaink

Mert közlekedni csak kifogástalan állapotú gépjárművel biztonságos!

gumi csere és javítás
Fém fékcső gyártás

Az elkorrodált rozsdás fékcsövek nem biztonságosak, mert egy intenzív fékezésnél megrepedhetnek, kilyukadhatnak. Ami balesethez vezethet és műszaki vizsga során sem felel meg.

gumi csere és javítás
Műszaki vizsgáztatás

A műszaki vizsga nem arról szól, hogy a tulajdonosnak egy okmánnyal többet kelljen érvényesítenie, hanem arról, hogy a forgalomban műszakilag hibátlan, biztonságos járművel közlekedjenek.

gumi csere és javítás
Eredetivizsga

Ahhoz, hogy a vásárolt gépjármű hivatalosan is a mi nevünkre kerüljön, az átíráshoz szükséges az úgynevezett eredetiségvizsgálat. Ezen vizsga biztosítja a szóban forgó jármű eredetét, mely mind az eladó, mind a vevő érdekeit szolgálja.

gumi csere és javítás
Futómű javítás

A biztonságos közlekedésre való törekvés szempontjából a gépjárművek futóművének szigorú biztonsági elveknek kell megfelelnie. A futómű szerkezeti elemi közé soroljuk a haladással és a különböző irányokba történő mozgatással kapcsolatos elemeket, a lengéscsillapítást, rugózást és a stabilitást biztosító elemeket és a kerékmeghajtás rendszerét is.

gumi csere és javítás
Fékjavítás

A fékezés útjának hossza hatványozottan nő a sebesség növekedésével (amit a gumik állapota és az útviszonyok is befolyásolnak) így hiába tanultunk fizikaórán megannyi képletet és számítást, elengedhetetlen, hogy az elemek összhangja tökéletes legyen.

gumi csere és javítás
Futómű beállítás

Az futóműnek a feladata, hogy maximalizálja a tapadást az autó kerekei és az úttest között, a haladó gépjármű könnyen kormányozható maradjon,úgy egyenes mint ívmenetben. mindezt oly módon hogy a benne utazók komfortérzete is megmaradjon.

gumi csere és javítás
Gumiszerelés és centírozás

A gumiabroncs biztosítja a gépjármű kapcsolatát az úttal, így rendkívül fontos, hogy a körülményeknek megfelelő és jó állapotban lévő gumikat alkalmazzuk. Ha kopott gumikkal közlekedünk, saját magunk, utas társaink és a mások életét is kockáztatjuk, vizes úton a fékút megnő, romlik a jármű irányíthatósága is.

gumi csere és javítás
Lengéscsillapító mérés

A lengéscsillapítók feladata a túlzott, függőleges futómű mozgások elnyelése, a kerekek és a útburkolat közötti kapcsolat folyamatos biztosítása. A lengéscsillapító legfontosabb szerepe tehát abban áll, hogy az út egyenlőtlenségéből származó rugózás lengéseit csillapítva a gépjármű kerekeit az úton tartja, nem engedi az útfelülettől elválni, ezáltal biztosítva a gépkocsi megfelelő stabilitását és a rövid fékutat.

gumi csere és javítás
Olajcsere

Az olajcsere és a karbantartási munkálatok időszakos elvégzése a gépjármű életkorától függetlenül nagyon fontos. A különböző olajak illetve folyadékok, szűrők, gyertyák előírt időközönkénti cseréje biztosítja a motor és az egész gépjármű megfelelő működését.

gumi csere és javítás
Felni javítás

A felni javítási munkálatok során biztosítjuk a megfelelő peremtömítést, a forgási síkok korrekciójával egyenletes futást adhatunk a felni peremeknek, ami a vibráció megszüntetéséhez szükséges.

gumi csere és javítás
Szélvédő csere

Járművünket az utazás során nem csak alulról érhetik veszélyek, a kavicsfelverődések szélvédőnkben komoly károkat okozhatnak. Ha végig reped a szélvédő, netán meg is törik az üveg, csak a szélvédőcsere segíthet már.

gumi csere és javítás
Fék mérés

A fék a gépjármű egyik legfontosabb biztonsági berendezése. Ahhoz, hogy a mozgó járművet biztonságosan megállítsuk, hatásosan működő, tökéletes műszaki állapotú fékre van szükségünk. Ezért rendkívül fontos a fékmérés rendszeressége. Ez napvilágra hozhatja a fém fékcsövek fáradását is. Ilyenkor fém fékcső cserére is szükség lehet.

gumi csere és javítás
Állapot felmérés

Ha gépjárművásárlásra adjuk a fejünket, sok szempontot kell szem előtt tartani. Szerencsés helyzetben új, szalon autó vásárlására van lehetőségünk, de ez keveseknek adatik meg. Így marad a pénztárcához szabott igények kielégítése.

gumi csere és javítás
Fényszóró beállítás

A fényszórók pontos beállítása elengedhetetlen a biztonságos közlekedés szempontjából, amelyet kiemelten ajánlunk műszaki vizsgát megelőzően, illetve a világító berendezések cseréjét követően. Műhelyünk a gépjárművek fényszóróinak beállítását, megbízható és pontos műszerrel végzi, a munka megvárható.

gumi csere és javítás
Hibakód kiolvasás

Sok, laikus autóstársunk gondolja azt, hogy pusztán a hibakód kiolvasás önmagában elegendő is lesz. Sajnos ki kell ábrándítsak mindenkit, nem, ez csupán a problémák elenyésző részében nyújt megoldást, legtöbbször a hibakód kiolvasás egy komolyabb vizsgálat része.

gumi csere és javítás
Klíma tisztítás

A klímaberendezés sajnos optimális körülményeket teremt a mikroorganizmusok elszaporodásához. A baktériumok és gombák mellett a különböző vírusok (pl. legionella) is kedvelik a klímarendszer nedves, nehezen hozzáférhető részeit. A légáram a betegséget okozó anyagokat a belső térbe juttatja.

gumi csere és javítás
Fékdob javítás

A megfelelő fékhatás a biztonságos közlekedés alapfeltétele! A fékdob és féktárcsa, szakszerű szerelés esetén karbantartás nélkül, cserétől cseréig problémamentesen használható. Fém fékcsöveit igény esetén újragyártjuk

Bihari Autóklinika ©2016 Minden jog fenntartva. Az oldalt készítette: Borbély Péter

Szabadság

Szervizünk 2024.07.08 és 2024.08.12 között szabadság miatt zárva van.

Megértésüket köszönjük.

Nyitás: 2024.08.12