Motorjavítás és felújítás

Autónk szíve a motor, bár ennek cseréje, ha elromlott könnyebben megoldható, mint nálunk, embereknél. Persze itt is nagyobb hangsúly van a megelőzésen és a rendszeres karbantartáson.

A tudatos sofőr odafigyel a vezetés során, hogy a megfelelő technikákat alkalmazva óvja élettartamát.
Előfordul azonban, hogy ez sem elég, ilyenkor javíttatjuk, felújíttatjuk.
Szinte életbe vágó, mind járművünk, mind saját magunk számára, hogy a megfelelő szakemberhez forduljunk ilyenkor.

Képzett munkatársaink a kezelés időtartama alatt gondos ápolásban részesítik a ránk bízott személygépjárműveket, valamint a kisteher autókat.   

A folyamatos igénybevétel miatt márkától is típustól függetlenül a forgó-kopó alkatrészek egy idő után elhasználódnak, a motorblokk felújítására előbb vagy utóbb szükségszerűvé válik. A teljesítmény csökkenés, a megnövekedett olajfogyasztás és a következményeként bekövetkező megnőtt káros anyag kibocsájtás is elengedhetetlenné teszi a felújítási munkálatok elkezdését. A nem természetes kopások során keletkezett hibák helyreállításánál is motorfelújításra kerülhet a sor. Ilyen például az olajhiány okozta csapágyolvadás, fagyásból eredő hengerrepedés vagy a hibás üzemanyag ellátás okozta gyűrűtörés. A házi megoldások alkalmazása nem nyújt hosszú távú megoldást, de még rövidtávon is képes komoly károkat okozni.

Szakembereink professzionális tudása mellett, gyorsan, kedvezményes áron, garanciavállalással dolgoznak. Ügyfeleink igényeiknek megfelelően választhatnak gyári vagy a kedvezőbb áru, de szintén minőségi után gyártott alkatrészek közül.
 

motorfelújítás főbb lépései:

Hengerfúrás: 

a hengerek falainak kopását egy hengerfúró géppel a gyár által meghatározott, sorban következő méretre fúrjuk, ennek köszönhetően a henger fala ismét párhuzamos lesz.
 

Hónolás: 

lényegében egy csiszolási művelet, a hengerfalak felületi kezelésére szolgál. A hónolófej forgó és tengelyirányú mozgásának következtében a henger falára keresztszálak kerülnek, amelyeken az olaj megkapaszkodik, így biztosítva a továbbiakban a dugattyúgyűrűk megfelelő kenését, megelőzve azok idő előtti elhasználódását.
 

Főtengely köszörülés: 

a főtengelyt egy erre a célra gyártott köszörűgéppel a gyár által meghatározott sorban következő méretre köszörüljük, így biztosítva az illesztési hézagot és a tengelycsapok megfelelő felületét.
 

Anyagbeszerzés: 

Ügyfeleink gyári és minőségi után gyártott alkatrészekből is választhatnak az igényeiknek megfelelően.
 

Derékszögelés: 

lényegében mechanikus eljárásról van szó, ami lehetővé teszi a dugattyú és a henger fala közötti párhuzamos futást.
 

Motormosás: 

motor felújítási munkálatok során keletkezett szennyeződés eltávolítása, a későbbi károk megelőzése érdekében, nem elhanyagolható feladat. Egy orvos sem felejtheti, betegében a műtét során felhasznál anyagokat.
 

Motorösszefűzés: 

ez a folyamat zárja le egy motorblokk felújítását, biztosítva a csavarok gyár által előírt sorrendben és kilóponddal történő lehúzását az illesztési hézagok utolsó ellenőrzését.

 
Ha itt az idő, ne habozzon! Motor felújítását klinikánkon szakszerűen, gyorsan, garanciálisan, kedvező áron végezzük el!

Szolgáltatásaink

Mert közlekedni csak kifogástalan állapotú gépjárművel biztonságos!

gumi csere és javítás
Fém fékcső gyártás

Az elkorrodált rozsdás fékcsövek nem biztonságosak, mert egy intenzív fékezésnél megrepedhetnek, kilyukadhatnak. Ami balesethez vezethet és műszaki vizsga során sem felel meg.

gumi csere és javítás
Műszaki vizsgáztatás

A műszaki vizsga nem arról szól, hogy a tulajdonosnak egy okmánnyal többet kelljen érvényesítenie, hanem arról, hogy a forgalomban műszakilag hibátlan, biztonságos járművel közlekedjenek.

gumi csere és javítás
Eredetivizsga

Ahhoz, hogy a vásárolt gépjármű hivatalosan is a mi nevünkre kerüljön, az átíráshoz szükséges az úgynevezett eredetiségvizsgálat. Ezen vizsga biztosítja a szóban forgó jármű eredetét, mely mind az eladó, mind a vevő érdekeit szolgálja.

gumi csere és javítás
Futómű javítás

A biztonságos közlekedésre való törekvés szempontjából a gépjárművek futóművének szigorú biztonsági elveknek kell megfelelnie. A futómű szerkezeti elemi közé soroljuk a haladással és a különböző irányokba történő mozgatással kapcsolatos elemeket, a lengéscsillapítást, rugózást és a stabilitást biztosító elemeket és a kerékmeghajtás rendszerét is.

gumi csere és javítás
Fékjavítás

A fékezés útjának hossza hatványozottan nő a sebesség növekedésével (amit a gumik állapota és az útviszonyok is befolyásolnak) így hiába tanultunk fizikaórán megannyi képletet és számítást, elengedhetetlen, hogy az elemek összhangja tökéletes legyen.

gumi csere és javítás
Futómű beállítás

Az futóműnek a feladata, hogy maximalizálja a tapadást az autó kerekei és az úttest között, a haladó gépjármű könnyen kormányozható maradjon,úgy egyenes mint ívmenetben. mindezt oly módon hogy a benne utazók komfortérzete is megmaradjon.

gumi csere és javítás
Gumiszerelés és centírozás

A gumiabroncs biztosítja a gépjármű kapcsolatát az úttal, így rendkívül fontos, hogy a körülményeknek megfelelő és jó állapotban lévő gumikat alkalmazzuk. Ha kopott gumikkal közlekedünk, saját magunk, utas társaink és a mások életét is kockáztatjuk, vizes úton a fékút megnő, romlik a jármű irányíthatósága is.

gumi csere és javítás
Motorjavítás és felújítás

Autónk szíve a motor, bár ennek cseréje, ha elromlott könnyebben megoldható, mint nálunk, embereknél. Persze itt is nagyobb hangsúly van a megelőzésen és a rendszeres karbantartáson.

gumi csere és javítás
Lengéscsillapító mérés

A lengéscsillapítók feladata a túlzott, függőleges futómű mozgások elnyelése, a kerekek és a útburkolat közötti kapcsolat folyamatos biztosítása. A lengéscsillapító legfontosabb szerepe tehát abban áll, hogy az út egyenlőtlenségéből származó rugózás lengéseit csillapítva a gépjármű kerekeit az úton tartja, nem engedi az útfelülettől elválni, ezáltal biztosítva a gépkocsi megfelelő stabilitását és a rövid fékutat.

gumi csere és javítás
Olajcsere

Az olajcsere és a karbantartási munkálatok időszakos elvégzése a gépjármű életkorától függetlenül nagyon fontos. A különböző olajak illetve folyadékok, szűrők, gyertyák előírt időközönkénti cseréje biztosítja a motor és az egész gépjármű megfelelő működését.

gumi csere és javítás
Felni javítás

A felni javítási munkálatok során biztosítjuk a megfelelő peremtömítést, a forgási síkok korrekciójával egyenletes futást adhatunk a felni peremeknek, ami a vibráció megszüntetéséhez szükséges.

gumi csere és javítás
Szélvédő csere

Járművünket az utazás során nem csak alulról érhetik veszélyek, a kavicsfelverődések szélvédőnkben komoly károkat okozhatnak. Ha végig reped a szélvédő, netán meg is törik az üveg, csak a szélvédőcsere segíthet már.

gumi csere és javítás
Fék mérés

A fék a gépjármű egyik legfontosabb biztonsági berendezése. Ahhoz, hogy a mozgó járművet biztonságosan megállítsuk, hatásosan működő, tökéletes műszaki állapotú fékre van szükségünk. Ezért rendkívül fontos a fékmérés rendszeressége. Ez napvilágra hozhatja a fém fékcsövek fáradását is. Ilyenkor fém fékcső cserére is szükség lehet.

gumi csere és javítás
Állapot felmérés

Ha gépjárművásárlásra adjuk a fejünket, sok szempontot kell szem előtt tartani. Szerencsés helyzetben új, szalon autó vásárlására van lehetőségünk, de ez keveseknek adatik meg. Így marad a pénztárcához szabott igények kielégítése.

gumi csere és javítás
Fényszóró beállítás

A fényszórók pontos beállítása elengedhetetlen a biztonságos közlekedés szempontjából, amelyet kiemelten ajánlunk műszaki vizsgát megelőzően, illetve a világító berendezések cseréjét követően. Műhelyünk a gépjárművek fényszóróinak beállítását, megbízható és pontos műszerrel végzi, a munka megvárható.

gumi csere és javítás
Hibakód kiolvasás

Sok, laikus autóstársunk gondolja azt, hogy pusztán a hibakód kiolvasás önmagában elegendő is lesz. Sajnos ki kell ábrándítsak mindenkit, nem, ez csupán a problémák elenyésző részében nyújt megoldást, legtöbbször a hibakód kiolvasás egy komolyabb vizsgálat része.

gumi csere és javítás
Klíma tisztítás

A klímaberendezés sajnos optimális körülményeket teremt a mikroorganizmusok elszaporodásához. A baktériumok és gombák mellett a különböző vírusok (pl. legionella) is kedvelik a klímarendszer nedves, nehezen hozzáférhető részeit. A légáram a betegséget okozó anyagokat a belső térbe juttatja.

gumi csere és javítás
Fékdob javítás

A megfelelő fékhatás a biztonságos közlekedés alapfeltétele! A fékdob és féktárcsa, szakszerű szerelés esetén karbantartás nélkül, cserétől cseréig problémamentesen használható. Fém fékcsöveit igény esetén újragyártjuk

Bihari Autóklinika ©2016 Minden jog fenntartva. Az oldalt készítette: Borbély Péter